Selasa, 1 Mei 2012

hati ku sama dengan kamu?

Asalamualaikum sahabat semua

Alhamdulillah diatas segalanya Ya Allah, sesungguhnya nikmat rasa bertuhan itu lebih besar dari segalanya, apa yang Engkau lakukan untuk hamba-hambaMu semuanya untuk membuatkan setiap makhluk Mu membesarkanMu dan memujiMu dengan harapan mendapat keredhaan Mu.

Semenjak dua menjak ini ramai para habib datang kenegara kita dengan niat menjalankan dakwah cintakan rasulullah, masyaallah beruntung kita kerana kekasih Allah sudi datang menasihati kita walaupun mereka datang dari negara yang sangat jauh daripada kita,mengapa mereka sanggup?kerana cintakan Allah s.w.t dan Rasulullah sangat mendalam dalam hati mereka melebihi segalanya yang ada di dunia.

Mereka banyak bercerita tentang hati, permasalahannya dan cara untuk merawat hati kita. Hati adalah raja dalam diri kita, jika baik dia maka baiklah kita. Siapapun kita jika hati kita bermasalah, ada virus cintakan duniaada virus tidak suka sunnah maka hidup kita akan bermasalah di dunia dan akhirat, ayuh jangan biarkan hati yang menjadi tempat tilikan Allah s.w.t kepada kita ini kotor dan sangat gelap apabila menghadap rabbul Jalil di padang mahsyar nanti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan