Rabu, 9 Mei 2012

masalah kewangan yang membingitkan

Asalamualaikum sahabat semua

alhamdulillah kerana banyak nikmat yang kita kecapi pada hari ini sehinggakan kita lupa akan nikmat ini iaitu Allah s.w.t. begitu banyak nikmat yang Allah berikan pada kita dan ada satu atau dua sahaja ujian yang perlu kita hadapi.

entah mengapa saya lihat ramai yang sedang mengalami kesempitan wang,ya...wang. ada yang terpaksa meminjam ada yang buat loan ada yang lagi teruk meminjamah long.alangkah hinanya kita wahai sahabat kerana kita diperkotak katikkan oleh wang yang hanya sehelai kertas yang dicetak dengan not rm10 rm50rm100.

kita bekerjapagi balik malam semata mata mengejar sekeping kertas sahaja, adakah kita bodoh? bukan kita bodoh tetapi kurang ilmu tentang wang.wang jika kita rasa amat penting dia akan menyusahkan hati kita bila kita tidak ada wang tetapi jika kita merasakan aku perlu wang sedikit sahaja asalkan cukupkeperluan asas ku maka hatikita akan tenang kerana wang bukanlah segalanya dalam hati kita.

ingatlah bahawa ada satu lagi kuasa yang lebih Maha Hebat dari wang iaitu Allah s.w.t yang telah menyediakan segalanya buat kita, hiduplah rasa bertuhan agar kita menjadi insan yang sangat kaya didunia ini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan