Isnin, 10 Disember 2012

sebenarnya semua masalah ada cara penyelesaian

Asalamualaikum sahabat semua, apa khabar? semoga dalam keadaan yang sangat baik walaupun pelbagai masalah yang ditanggung. Sesungguhnya Allah s.w.t sentiasa menduga kita agar kita kembali kepadanya.

Dalam beberapa minggu yang sudah saya bersama dengan saudara mara yang sudah lama jugak tidak bertemu, walaupun baru saja lagi hari raya haji tetapi disebabkan pelbagai faktor kami tidak dapat bersua. Alhamdulillah akhirnya kami dapat juga berjumpa dengan satu niat untuk mengeratkan tali silaturrahim sesama saudara.

Apa yang saya lihat ramai diantara saudara mara yang kelihatan dari luarnya bermasalah, tanda-tandanya badan kurus, muka tidak ada seri, banyak berdiam diri daripada bercakap perihal keluarga dan lebih mudah tersinggung.

Setelah saya bertanyakan kepada mereka semuanya sah memang ada masalah, ada yang berkaitan dengan rohani, ada yang berkaitan dengan tempat kerja, bisnes dan sebagainya. Salah satu cara yang saya berikan kepada mereka ialah kembalilah kepada Allah s.w.t dan carilah orang yang tahu kunci untuk menyelesaikan masalah dalam kehidupan ini. Kadang-kadang manusia seperti ini susah untuk kita jumpa kerana mereka sebuk dengan Allah s.w.t berdoalah agar kita dapat bertemu dengan mereka dan belajar bagaimana meredah lautan kehidupan ini. Jika ingin berkongsi masalah atau caranya silalah sms saya di no tel ini 0132736649 insyaallah saya akan bantu apa yang terdaya ^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan